Afvalinzameling voor uw bedrijf: regel het goed met deze 5 tips

Heeft u de afvalinzameling van uw bedrijf goed geregeld? Soms is het moeilijk om te bepalen wat er van u als onderneming wordt verwacht met betrekking tot de afvalinzameling. Daarom geven we in deze blog vijf handige tips om ervoor te zorgen dat uw afvalverwerking zo min mogelijk geld kost en aan alle eisen voldoet.

Tip 1: informeer bij uw gemeente

Als bedrijf bent u, in tegenstelling tot particulieren, zelf verantwoordelijk voor de inzameling van uw bedrijfsafval. Het gaat dan niet alleen om zaken als chemisch of bouwafval, maar ook al uw restafval. Per gemeente kunnen de regels voor bedrijfsafval echter in kleine details verschillen. Informeer daarom altijd eerst bij uw gemeente over de regelgeving die op uw onderneming van toepassing is.

Tip 2: weet welk afval u gescheiden moet aanbieden
In Nederland is het Landelijk Afvalbeheerplan (LAP3) van toepassing. Dit betekent dat het voor u als onderneming verplicht is om uw afval gescheiden aan te bieden, omdat er is bepaald dat zoveel mogelijk materialen moeten worden gerecycled en hergebruikt. Lees dus goed de regels omtrent gescheiden afval, want dit is een wettelijke verplichting.

Tip 3: afval correct scheiden bespaart in de kosten
Naast het feit dat afval scheiden verplicht is en meehelpt aan een beter milieu, zijn er voor u als ondernemer ook besparingen in de kosten wanneer u uw afval op de juiste manier weet te scheiden. Het afvoeren van papier en karton is bijvoorbeeld veel goedkoper dan restafval. Let hier dus goed op.

Tip 4: houd een goede afvaladministratie bij
In bepaalde gevallen is het nodig dat uw afval wordt aangemeld bij het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA), bijvoorbeeld voor bouw- en sloopafval of voor verontreinigde grond. Om ervoor te zorgen dat u aan alle vereisten voldoet, is het aan te raden een goede afvaladministratie bij te houden, zodat u bij een controle altijd kunt aantonen wat er met uw afval is gebeurd.

Tip 5: kies voor een efficiënte afvalinzamelaar
De kosten van afvalinzameling worden bepaald door de inzamelaar. Zorg er dus voor dat u kiest voor een inzamelaar die de kosten voor u laag kan houden.

Waarom kiezen voor Bosma Reinigingsbedrijf BV?
In Noordoostpolder en Emmeloord is Bosma Reinigingsbedrijf BV uw partner in afvalverwerking. Dankzij een groot netwerk en een efficiënte operatie kunnen zij al uw afval voor de laagste prijs voor u inzamelen en door hun jarenlange ervaring en vakkundige werknemers zijn zij altijd goed op de hoogte van de lokale regel- en wetgeving.

Neem contact op met Bosma Reinigingsbedrijf BV in Noordoostpolder en Emmeloord als u een vrijblijvende offerte wilt voor uw bedrijfsafvalinzameling.

0 0
Feed